Manege Sprong Vooruit

Manege Sprong Vooruit

De deelnemers van het Racing Team bestaan uit kinderen van de basisschoolleeftijd. Ze moeten op een Shetlander passen; maximaal een gewicht van 40 kg en een lengte van 1.40m is dus de richtlijn. Verder moeten deze mini jockeys beschikken over lef, doorzettingsvermogen en snelheid. En moeten wel tegen een stootje kunnen, want ze liggen er ook wel eens naast namelijk. Voor de veiligheid dragen ze natuurlijk allemaal een cap en een bodyprotector.

Natuurlijk moeten de kinderen passen bij het karakter van de Shetlander, die, zoals we allemaal wel weten, bekend staan om hun eigengereidheid. De meeste pony’s die meedoen zijn Shetlanders. We hebben daarnaast een NSPS (een kleine rijpony) en soms doet Don Juan, ons minipaardje, ook mee.

De pony’s zijn allemaal van Sprong Vooruit en de meeste rijden dagelijks mee in de lessen. De ruiters van het Racing team rijden in een speciale groepsles, waarin ze afwisselend les hebben in de disciplines dressuur en springen en daarnaast een race onderdeel trainen, meestal de heggenrace. Ook gaan we graag tussendoor op buitenrit en dan racen ze achter mij aan door de Maasheggen.

We komen in het hele land en ook grote evenementen. Bijvoorbeeld bij bekende springruiters, maar we zijn ook  bij Paleis het Loo op een polo- wedstrijd geweest. De kleine racertjes zorgen bij al het publiek van jong tot oud voor een lach op het gezicht.

Voor het team is meedoen het belangrijkste, daarom delen we ook geen echte prijzen uit. Het is echt voor de lol en iedereen is even belangrijk. Vaak betekent het een leuk dagje weg voor alle kinderen, hun grooms en hun ouders.

https://www.sprongvooruit.com/

Tik tok filmpjes: https://vm.tiktok.com/ZGJm5AGk1/

https://vm.tiktok.com/ZGJm5fAoB/