Flexchair Ruitertraining

Flexchair Ruitertraining – Lilian Sim Zecha

Lilian Sim Zecha is fysiotherapeut bij de praktijk Fysiotherapie Mook – Milsbeek en o.a. gespecialiseerd in houding en core-stability training. Daarnaast is ze een fanatieke amazone met meerdere paarden en is actief geweest in de wedstrijdsport t/m Z dressuur.

Lilian behoort vanaf medio 2012 tot het Flexchair® specialisten netwerk van Veldon®. Dit is een landelijk netwerk van gecertificeerde paramedici die bewegingsanalyses maken van onder andere de lage rug en het bekken op spierniveau.

De flexchair maakt je bewust van je bewegingen en laat ook zien wat je onbewust doet. Via een sensor in de flexchair worden je bewegingen vastgelegd en kun je real-time op een scherm zien wat er gebeurt. Met deze meetgegevens kan ik een trainingsprogramma voor je opstellen.

Door meer controle over je lichaam en een betere rompstabiliteit kun je je houding op het paard verbeteren. Een goede houding is nodig om correct te kunnen inwerken met je zit op je paard en zo je hulpen steeds kleiner en stiller te kunnen geven.

Met behulp van de flexchair krijg je inzicht in hoe je op je paard zit en kun je werken aan dingen die je moeilijk vindt. Het kan een eye-opener zijn bij rijtechnische problemen zoals een paard dat steeds naar buiten of binnen valt, tactverlies, moeite met zijgangen / wissels rijden, doorzitten etc.

Ik kan je hierbij helpen en daarnaast oefeningen meegeven die je thuis kunt doen.

Naast de flexchair ruitertrainingen geeft Lilian ook zitlessen om het geleerde op je paard of pony in de praktijk toe te passen.

Voor meer informatie kijk ook eens op de website www.paardenhouderijdepotkuilen.nl en

www.fysiotherapiemookmilsbeek.nl.